Србија разбила Украјину, Тијана Бошковић блистала :: Semberija INFO ::

 

Србија разбила Украјину, Тијана Бошковић блистала


Одбојкашице Србије побиједиле су Украјину са 3-0 у сетовима у Генту на Европском првенству.

Србија, као двоструки узастопни шампион свијета и репрезентација која је три пута била европски првак један је од фаворита за титулу на овом турниру

Све то су изабранице Ђованија Гвидетија показале већ у првом сусрету када су потпуно разбиле Украјину не дозволивши противницама ни промил шансе.

По сетовима је било 25:14, 25:19 и 25:16 гдке је Тијана Бошковић показала класу, а фантастично је одиграла и Мина Поповић која је после ње била најефикаснија, а све је било готово за сат времена и 17 минута.

Генерално гледано, свака репрезентативка Србије је показала да јој је и те како мјесто у овом тиму и да с разлогом игра у јаком клубу па је јасно због чега су изабранице Ђованија Гвидетија међу највећим фаворитима овог шампионата.

Он је по први пут као селектор Србије остварио побједу на Европском шампионату.

Са 22 поена је најистакнутија била Тијана Бошковић, док је 11 имала Мина Поповић, 9 Александра Узелац, по 5 Бианка Буша и Јована Стевановић, 3 Сара Лозо и 2 Маја Огњеновић.

Србију чекају дуели против још Белгије, Пољске и Мађарске, а на примјеруУкрајине могле су да виде да са селекцијом Србије апсолутно никоме неће бити једноставно.

(Независне)