Кошаркаши Србије убједљиво побиједили Порторико :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши Србије убједљиво побиједили Порторико


Кошаркашка репрезентација Србије побиједила је вечерас Порторико 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:29) у припремном мечу пред Свјетско првенство.

Пред око 12.000 гледалаца у Штарк Арени у селекцији Србије најефикаснији је Огњен Добрић са 23 поена, док је Богдан Богдановић додао 15 поена.

У репрезентацији Порторика најбољи су били Алим Форд са 10 поена и Стивен Томпсон са девет поена.

Прије почетка утакмице предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић уручио је Богдану Богдановићу дрес са бројем 100, за јубиларни број мечева које је новопечени капитен одиграо за Србију.

Од самог почетка утакмице видјела се велика разлика у квалитету екипа, Србија је већ током прве четвртине стекла двоцифрену предност. Предност Србије расла је из минута у минут, да би на полувремену било чак 40 разлике (65:25).

Нису се ту изабраници Светислава Пешића зауставили, средином треће дионице имали су максималних плус 52 (87:35). У посљедњој деоници Порторико је успио мало да смањи предност Србије.

Пешић је дао шансу свим играчима, а у финишу меча за репрезентацију је дебитовао 18-годишњи Никола Топић, који је недавно као МВП предводио јуниоре Србије до титуле првака Европе.

Топић је са слободних бацања уписао прва четири поена у дресу "Орлова".

Репрезентација ће у четвртак увече полетети за Шенжен, гдје ће одиграти још два припремна меча (20. август против домаћина Кине и 21. августа против Бразила).

Свјетско првенство почиње 25. августа, а Србија и Порторико ће играти међусобно већ 28. августа у оквиру Б групе. У групи су још Ангола и Кина.

Двије првопласиране селекције ће у другу фазу такмичења.

(Танјуг)