БиХ вечерас игра против Мађарске :: Semberija INFO ::

 

БиХ вечерас игра против Мађарске


Фото - ФИБА

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине тренутно је на претквалификацијском турниру за Олимпијаду у Пољској, а Змајеви ће вечерас играти посљедњи меч.

Након побједе над Португалом и пораза од Пољске, Босна и Херцеговина сутра игра против Мађарске која је забиљежила два пораза. Меч се игра у сриједу с почетком од 21,00 сати.

Стање на табели је сљедеће. Пољска има двије побједе, БиХ и Португал имају по једну побједу и један пораз, док је Мађарска забиљежила два пораза.

У најбољем сценарију, Босна и Херцеговина савлада Мађарску, а Пољска побиједи Португал и тако би Змајеви изборили пласман у наредну рунду, објашњава Репрезентација.ба.

У другој могућности, Пољска ако добије Португал, БиХ има шансе и са поразом од Мађарске да прође даље. Тако би три екипе имале по једну побједу и направила би се мини табела. Португал има +3 кош разлику, Босна и Херцеговина је на +9, а Мађарска на -12. Са поразом од пет кошева разлике или мање, Змајеви би у овом случају (побједа Пољске над Португалом) завршили на другом мјесту.

У случају да Португал побиједи Пољску ситуација би се знатно закомпликовала. БиХ би морала побиједити Мађарску, те би три екипе имале по једну побједу. Од те три селекције, БиХ има 0 кош разлику, Пољска је на +9, а Португал на -9. У овом сценарију, Португал не смије побиједити девет разлике или више.

У коначници, Змајеви ако побиједе Мађарску скоро па сигурно пролазе у наредну рунду.

Прве прве двије селекције из наше групе пласирати ће се у полуфинале, гдjе ће играти са најбоља два тима из групе А (Чешка, Израел, Естонија, Сјеверна Македонија).

Побједник турнира иде у квалификације за Олимпијске игре.


​БХРТ