"Нисам је окусио од 2010." Ђоковић након побједе хтио само коцку чоколаде :: Semberija INFO ::

 

"Нисам је окусио од 2010." Ђоковић након побједе хтио само коцку чоколаде


Новак Ђоковић је један од најбољих примјера да дисциплина, посвећеност и радна етика одвајају елитне спортисте од оних просјечних. Говорећи о начину на који се храни и живи, српски тенисер је открио и једну занимљиву анегдоту у вези са чоколадом.

 

О посебном режиму исхране најбољег тенисера свих времена говорило се много пута.

А колико је Новак ригорозан и дисциплинован по том питању, открио је на конкретном примјеру.

 У јануару 2012. победио сам Надала у финалу Аустралијан опена. Меч је трајао пет сати и педесет три минута – најдужи меч у историји Аустралијан опена и најдуже финале гренд слем сингла у Опен ери

Многи аналитичари су тај дуел назвали највећим тениским мечом свих времена. Након што сам побиједио, сјео сам у свлачионицу у Мелбурну. Желио сам само једно: да пробам чоколаду. Нисам је окусио од љета 2010. Миљан ми је донио слаткиш. Одломио сам једну коцкицу – један мали дио – и убацио га у уста

- Пустио сам да ми се отопи на језику. То је било све што сам себи могао да дозволим. То је оно што је потребно да се дође до броја један – рекао је Ђоковић, наводи Спортал.

Ако сте се некад питали колико одрицања је неопходно да постанете оно што је Новак постао. Најбољи икада, са рекордне 23 Гренд слем титуле и порушеним свим осталим тениским достигнућима.


Глас Српске