Ђоковић: Још имам ватре за игру :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Још имам ватре за игру


Фото - Танјуг

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да је мотивисан да освоји мастерс у Синсинатију и додао да је срећан што ће послије неколико година играти у САД.

Српски тенисер је посљедњи меч одиграо у финалу Вимблдона када је послије велике борбе поражен од Шпанца Карлоса Алкараза.

"Није ни први ни последњи меч да сам изгубио, тако да сам га превазишао за један дан. После тога био ми је потребан стварно добар одмор и мало времена са својом породицом. То сам и урадио. Наравно, жалио сам што нисам искористио шансе током тог финала", рекао је Ђоковић, пренио је АТП.

Он је признао да није искористио брејк лопте у петом сету финала на Вимблдону.

"Био је то тесан меч, али Алкараз је заслужено победио, играо је боље у важним тренуцима. То сам рекао и после финала. Мислим да је заслужено победио, идемо даље", додао је српски тенисер.

Ђоковић је ове сезоне освојио Аустралијан опен и Ролан Гарос.

"Очигледно је потребно да идем даље и да покушам да се прегрупишем и пронађем мотивацију за оно што долази, и све изазове који су преда мном. Да нисам мотивисан, не бих био овде. Сада, после много година професионалног тениса, осећам се као да имам избор да играм оно што заиста желим да играм. И стварно сам желео да будем овде у Синсинатију и наравно, Ју-Ес опен је иза угла", додао је Ђоковић.

Ђоковић је мастерс у Синсинатију освојио два пута.

"Прошле су две године од када сам последњи пут био у Америци. Тако да сам, наравно, веома узбуђен, радовао сам се доласку у Синсинати. Нисам био у Синсинатију од 2019, тако је лепо што сам се вратио", истакао је други тенисер свијета.

Ђоковић је прије два дана пред великим бројем навијача одрадио тренинг у Синсинатију.

"Било је невероватно, да будем искрен. Нашалио сам се са својим тренером и питао сам га да ли смо на правом терену, јер смо мислили да је меч. Веома сам захвалан на присуству толиког броја људи на тренингу, што је невероватно. Опет, доживео сличне атмосфере на неким другим турнирима у смислу велике посећености на теренима за тренинг. Видео сам велики број младих навијача, то ми даје инспирацију да одиграм најбољи тенис на турниру", навео је Ђоковић.

Ђоковић је слободан у првом колу, а у другом ће играти са побједником меча између Шпанца Алехандра Давидовича Фокине и Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.

"Свиђа ми се осећај који имам после 20 и више година професионалног тениса. Још има ватре. Још постоји тај нагон и мотивација да заиста дођемо на највеће догађаје у спорту и покушамо да победимо, да освојимо титуле и  да донесемо добру сензацију навијачима", закључио је Ђоковић.


Независне новине