Навикла нас је: Ема Ковач је првак БиХ на 800м и вицепрвак на 400м :: Semberija INFO ::

 

Навикла нас је: Ема Ковач је првак БиХ на 800м и вицепрвак на 400м


Фантастичан наступ ове дјевојчице у Сарајеву на Првенству БиХ у атлетици за млађе јуниоре био је још једна потврда да је Ема Ковач најперспективнија млада атлетичарка у Босни и Херцеговини. Иако својим годинама спада у узрасну категорију старијих пионирки Ема се овај пут такмичила у двије дисциплине са двије године старијим дјевојкама и освојила двије медаље настављајући свој низ освојених титула првака и вицепрвака БиХ и РС.
 
-Ема је у дисциплини 400м оборила лични рекорд који сада износи 59.60с а напоменућемо да је само два пута до сада трчала ову дионицу и да је побједила дјевојке којима је ова дисциплина примарна. Многи су сумњали у њу али је Ема поново доказала да има храбро срце и велики таленат. Титула вицепрвака БиХ на 400м и сребрна медаља припадају њој и Граду Бијељина.


 
Други дан такмичења је био резервисан за дисциплину 800м гдје је Ема, као и предходних година, само потврдила да је најбоља средњепругашица у БиХ. Златна медаља и титула првака БиХ у старијој узрасној категорији поново припадају Еми. Браво дјевојчице, тежак викенд је иза тебе, поново си оставила срце на стази", стоји у саопштењу за јавност АК "Атлетик".