Кошаркаши БиХ савладали Португал :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши БиХ савладали Португал


Кошаркашка репрезентација БиХ славила је данас у првом мечу квалификација за пласман на Олимпијске игре против Португала резултатом 84:75.

Изабраници Адиса Бећирагића су теже него што се очекивало дошли до ове изузетно важне побједе на старту квалификација за Олимпијаду које се играју у пољским Гливицама.

Португалци су се показали као јако незгодан противник с обзиром да су у првој четвртини дословно "засули" трицама кош БиХ.

Шут за три поена јако добро их је служио, а на старту нису бх. кошаркаши имали рјешења за расположеног Травантеа Вилијамса.

Натурализовани Американац у редовима Португала је у првој четвртини забио три од укупно шест трица његовог тима.

Репрезентацију БиХ су у тим моментима у животу колико-толико држали Муса и Халиловић, док су Португалци наставили са добро опробаним рецептом.

Вилијамс се до краја првог полувремена зауставио на 15 поена и ривал на паузу одлази са плус три.

У наставку су бх. кошаркаши консолидовали своје редове и у трећој дионици убацили у брзину више.

Муса је наставио доминирати, а у томе су му се придружили Нуркић и Гарза након чега је бх. тим резултат преокренуо у своју корист. Сјајну ролу одиграо је и Александар Лазић.

Предност БиХ је до краја сусрета углавном била једноцифрена, али довољна да се упише побједа на старту квалификација за Олимпијске игре које се наредне године играју у Паризу.

Најефикаснији у редовима БиХ били су Муса са 21, Нуркић са 17 и Гарза са 15 кошева.

За тим "Змајева нема одмора јер већ сутра играју нови сусрет и то против домаће селекције Пољске која ће сигурно имати велику подршку својих навијача, наводи "Клиx". У групи са БиХ још се налази и селекција Мађарске.

(Независне)