Ево шта Ђоковићу треба да поново буде најбољи на свијету :: Semberija INFO ::

 

Ево шта Ђоковићу треба да поново буде најбољи на свијету


Сумрак звијезда забиљежен је на небу изнад Торонта, а велику корист је имао онај који није ни играо у Канади – Новак Ђоковић.
 
Због пораза Карлоса Алкараса, најбољи тенисер свијета свих времена има шансу да се већ за девет дана, послије мастерса у Синсинатију, врати на челну позицију АТП листе и буде први носилац на УС опену.

Наравно, Ноле је већ више пута рекао да му број 1 више није приоритет, али увијек је љепше бити први на свијету него гледати другима у леђа. Поготово што повратак на врх пирамиде не захтјева никакав екстра напор, већ побједе на турниру на коме ионако игра.

Додуше неће бити лако остварити овај успјех, прије свега због чињенице да Ђоковић није одиграо ниједан турнир од Вимблдона, јер жели да сачува снагу за УС опен. Са 36 година, Ноле не смије да дође преморен на гренд слем турнире и зато прије њих игра мање него раније.
 
Најсигурнији сценарио који враћа српског аса на врх је тријумф у Синсинатију. Само у том случају, не интересује га шта ће Алкарас урадити. С обзиром да обојици титула гарантује број 1, њихов евенутални дуел у финалу био би прави спектакл са двоструком наградом.
 
Ако Ђоковић стане у финалу, Алкарас ће морати да испадне прије њега. У свим осталим комбинацијама, Шпанац ће Синсинати завршити као број 1.
 
Наравно, Новаку на руку иде и елиминација Данила Медведева. И Рус је елиминисан у четвртфиналу, тако да ће и он и Шпанац са мање поена доћи на УС опен и то ће олакшати Новаку борбу за свјетски врх.
 
Медведев је трећи на свијету, заостаје више од двије хиљаде поена иза Ђоковића, али не брани много до краја године. С обзиром да је Ноле у другачијој ситуацији, да је прошле јесени освојио три титуле и играо једно финале, јасно је да му ова битка за број 1 у троје неће бити лака.

Наравно, стоји констатација с почетка текста, да рекордеру у броју гренд слем трофеја прво мјесто на АТП листи није приоритет, али и онај други дио исте – да је увијек љепше бити на врху свјетског поретка, него гледати некоме у леђа, пише Спорт клуб.

(Спорт клуб)