Партизан поново поражен: Црно-бели морају у Мадрид по Фајнал фор Евролиге :: Semberija INFO ::

 

Партизан поново поражен: Црно-бели морају у Мадрид по Фајнал фор Евролиге


Кошаркаши Партизана нису искористили ни другу меч лопту у серији против Реала из Мадрида, пошто су на свом терену поново поражени од "Краљевског клуба", овога пута са 85:78.

То значи само једно, црно-бели ће морати у Мадрид по Фајнал фор Евролиге.

Имао је Партизан нову, другу шансу да пред својим навијачима дође до пласмана у Каунас, али нису успјели да је искористе, преноси Телеграф. Поново је велика мука био Валтер Тавареш, центар Реала, који је био огроман проблем под кошем црно-белих.

Доста се разликовала ова утакмица од претходних, Партизан је био тај који је јако лоше почео утакмицу, остали су у великом заостатку на самом старту, па су касније јурили, некако су успјели да стигну током треће дионице, али се то веома брзо распршило.

Овога пута је Партизан имао доста муке са пеналима, доста су промашивали, а то је и преломило меч.

Такође, не може да се не истакне и чињеница да је поново фалио Кевин Пантер, капитен црно-белих који је морао да одслужи још једну утакмицу суспензије.

Његови поени су били и веома битни, јер је и Данте Ексум заказао. Чак ни одлична партија Зека Лидеја од 25 поена није била довољно. Он је био и најефикаснији актер меча, док је код Реала предњачио Адам Ханга са 15.

Иако су обе екипе стартовале са промашајима, Реал је била екипа која је доста боље отворила утакмицу. Краљевски клуб је одмах на почетку утакмице био тај тим који је погађао у серијама, што је било довољно за прву предност. Брзо су отишли на 14:7, што је одмах пресјечно тајмаутом.

Доста велик проблем за Партизан су биле тројке из корнера, које је погодио Адам Ханга, чак је двије у само два напада на старту меча. Послије њега је погађао и Џанан Муса, као и Ћаћо Родригес.

Партизан је имао доста мука са нападом у првој дионици, што се видјело по неефикасношћу. Међутим, све што им није ишло у првој дионици, кренуло их је у другој.

Реал јесте завршио првих 10 минута са двоцифреном разликом, имали су предност од 27:15, али је тада Јоанис Папапетру ступио на сцену. Он је погодио кош уз звук сирене, а онда је отворио другу дионицу са двије невјероватне тројке.

Данте Ексум је такође био играч који је добио прилику у другој четвртини и то је одмах користио, пролазио је кроз одбрану Реала без муке.

Тада је Партизан појачао своју одбрану, а Реал је почео да улази у кризу када се ради о нападима. Краљевски клуб није користио нападе као у првој дионици, ломила се грешка за грешком, на срећу Партизана.

Користили су то црно-бели, имали су прилику у неколико наврата и да изједначе, али и пређу у вођство, али је у тим моментима концентрација била у запећку. Успио је на крају Партизан и да изједначи, да дође до 42:42, када је Љуљ искусно натјерао Мадара на фаул на шуту за три поена. Шпанац је искористио то, потом је и Анђушић погодио тројку с пола терена, али је то урадио након што се сирена огласила.

Друго полувријеме је било доста друкчије него ли прво. Партизан је био тај који јури предност, који јури резултат, успијевали су да дођу до ње, чак су и изједначили у једном моменту, преузели и вођство. Ипак, то није било дуготрајно.
Тај крај треће дионице је донио и огромну предност Реала од шест поена.

Имао је "Краљевски клуб" предност од 61:55, опет су црно-бели били ту који јуре ту разлику.

Јурили су је успјешно и опет су је сустигли, али, нису имали снаге за преокрет. На крају је Јам Мадар са двије украдене лопте вратио Партизан на само два поена заостатка, али је тада Валтер Тавареш постигао поене уз фаул, чиме је и одлучио меч.

Нанели и Лидеј су имали тројке за враћање у живот, међутим, промашили су обе, па је тако Реал отишао у побједу, преноси Телеграф.
 
(Независне)