Финале Купа БиХ: Врбас жели дуплу круну :: Semberija INFO ::

 

Финале Купа БиХ: Врбас жели дуплу круну


ЗЕНИЦА - Кошаркашки клуб инвалида Врбас налази се на корак до освајања дупле круне. Након што су претходно приграбили девету узастопну шампионску титулу у Премијер лиги, сада их чека финале Купа БиХ гдје имају велику шансу да дођу до још једног трофеја


 Њихов ривал у борби за пехар биће стари знанац, КИК Змај, а овај сусрет на програму је 3. маја у Зеници са почетком од 12.30 часова.

- Сигурно је да наш тим чека још један тежак сусрерт са екипом из Градачца.

Оно у што сам сигуран, а то је, да ће играчи пружити добру партију и да круна тога треба да буде наша побједа и освајање Купа БиХ. Самим тим би на најбољи могући начин завршили сезону у БиХ у којој смо већ узели титулу, и то са максималним учинком. Послије наступа у Зеници окренућемо се припремама за финале НЛБ лиге које се игра 21. маја у Љубљани гдје ће нам опет ривал бити Змај - изјавио је предсједник ККИ Врбас Маринко Умичевић.

Бањалучани су досад четири пута освајали Куп БиХ, и искрено се надају још једном пехару.

- Сви смо оптимисти уочи овог финалног сусрета у који улазимо потпуно спремно. Играћемо максимално опрезно и одговорно како бисмо на крају дошли до побједничког трофеја.

О ривалу је сувишно причати, увијек су наше међусобне утакмице допадљиве и сигурна сам да ће тако бити и овог пута, као и да ћемо се ми на крају радовати - јасна је капитен Врбаса Биљана Недић. Четири утакмице у текућој такмичарској сезони одиграли су овогодишњи финалисти Купа БиХ и све четири побједе остварили су Бањалучани.

У борби за премијерлигашке бодове играчи ККИ Врбас славили су прво у Градачцу 82:61, потом и у Бањалуци 91:52, у НЛБ лиги у Подгорици 88:77, те на квалификационом турниру Еврокуп 1 одиграном у дворани "Борик" када је било 67:66.


Глас Српске