Новак Ђоковић на АТП турниру у Бањалуци: Осјећам се као код куће :: Semberija INFO ::

 

Новак Ђоковић на АТП турниру у Бањалуци: Осјећам се као код куће


Осјећам се као код куће, изјавио је Новак Ђоковић, најбољи свјетски тенисер у Бањалуци у Босни и Херцеговини.

Он учествује на тениском турниру "Српска Опен", који се одржава од 17. до 23. априла у Бањалуци, у првом колу је слободан, а у другом ће играти против Луке Ван Аша из Француске који је у првом колу побиједио швајцарског тенисера Стена Вавринку.

Према његовим ријечима, одличан је осјећај бити у Бањалуци у којој је већ био неколико пута, посљедњи пут 2009. године када је играо егзибициони меч с Виктором Троицким.

Након неуспјеха на турниру у Монтекарлу, Ђоковић је рекао да је окренуо нови лист.

"Велико ми је задовољство што сам поново у Бањалуци, овом приликом први пут професионално, као учесник турнира 'Српска Опена'. Добра ствар у професионалном тенису је то што сваке недјеље имате нову прилику за доказивање, нову прилику да направите корак даље", рекао је.

Додао је да није задовољан резултатом у Монтекарлу. По доласку у Бањалуку добио је пуно подршке, емоција људи који су га дочекали. Нагласио је да се надао да ће доживјети овакву подршку, али да је превазишла његова очекивања.

"За нас, професионалне спортисте из Србије вјероватно је ово једно од најбољих мјеста на свијету на којем можемо да се такмичимо, да играмо, бар када је подршка у питању и осјећање припадности", рекао је он.

Нагласио је да никада није у Бањалуци играо турнир тако да ће ово бити јединствено, ново, искуство, што је одувијек желио.

"Не знамо шта будућност доноси. Гледаћу да уживам што више могу и сваки меч више који будем имао ове недјеље ће бити поклон на неки начин и за мене и за људе који ће доћи да ме гледају. У том контексту је ова недјеља посебна и мој приступ ће бити другачији. Наравно, желим да побјеђујем сваки меч у којем учествујем, али желим да уживам у свим моментима и ван терена", казао је он.

Говорећи о будућим корацима, нагласио је да су му мисли и пажња усмјерени ка Бањалуци, док је о здравственом стању рекао да му лакат није у идеалном стању, али да је довољно добро.

На питање ко му је највећа препрека на овом турниру одговорио је "тенисер из Србије, Новак Ђоковић".

"Он ми је увијек био највећа препрека и на почетку каријере, а поготово сада. Ако њега савладам, то ми је увек највећа борба, онда могу и сваког другог. Уз сво дужно поштовање сваком противнику увек је највећа борба унутрашња борба", рекао је он.

Истакао је и да би волио да игра у Сарајеву, као и да му је жао што није дошло до раније планираног меча с Дамиром џумхуром који је требало да игра у том граду.

Истакао је да није сигуран да ли ће први меч играти у сриједу или четвртак, а да с противником с којим треба да игра никада није играо.

"С овим дечком никада се нисам раније сусрео. Не знам много о њему, знам да је млад. Мислио сам да ће Wаwринка да добије данас. Видио сам како игра, борац је, нема ту много слабости за ову подлогу, за ове услове", казао је и додао да се нада најбољем и да ће доста људи да дође.

Ђоковић је синоћ стигао у Бањалуку гдје су га испред аеродрома и хотела дочекали многобројни навијачи. Данас је завршио и први тренинг у тениском комплексу гдје су га такође дочекали навијачи како би добили његов аутограм и фотографисали се с њим.

"Српска Опен 2023" је АТП турнир из серије 250, који се ове године одржава у Бањалуци након двије узастопне године одржавања у Београду, главном граду Србије.


АА / БХРТ