Рубљов са пехаром из Монте Карла стиже на Српска опен :: Semberija INFO ::

 

Рубљов са пехаром из Монте Карла стиже на Српска опен


Фото - Танјуг
МОНТЕ КАРЛО - Руски тенисер Андреј Рубљов освојио је прву титулу на мастерсима из серије 1000 пошто је у финалу турнира у Монте Карлу послије великог преокрета побједио Данца Холгера Рунеа 2:1 (5:7, 6:2, 7:5) за два сата и 35 минута.

Руски ас тако на Српска опен гдје ће бранити титулу освојену прошле године долази са највећим пехаром у његовој каријери. Рубљов је на Српска опену постављен као други носиоц одмах иза Новака Ђоковића. 

У првом сету није било брејка све до шестог гема.

Руне је први узео сервис ривалу и повео 4:2, али је Рус експресно узвратио. Код вођства Данца 6:5, Рубљов је лоше сервирао, па је Руне успио да узме гем и поведе 1:0.

Други сет је почео брејком Рубљова, али је Руне успиео да се врати и изједначи на 2:2. Затим је услиједила велика серија Руса, који је освојио четири везана гема и тако увео меч у трећи сет.

Одлучујући сет је боље отворио Руне, који је брејком стигао до 2:0, али се Рус није предао и узвратио је у седмом гему. Одлучујући брејк Рубљов је направио кад је повео 6:5, а би затим дотукао ривала и освојио највећу титулу у досадашњој каријери.

Мастерс у Монте Карлу играо се за укупан наградни фонд од 5,779,335 евра, а шампиону, 25-годишњем Русу, припао је чек на 892,590 евра, као и 1000 АТП поена.


​Глас Српске