КОШАРКА: ВЕЛИКА И ВАЖНА ПОБЈЕДА ЕКИПЕ БУДУЋНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

КОШАРКА: ВЕЛИКА И ВАЖНА ПОБЈЕДА ЕКИПЕ БУДУЋНОСТИ


У Бијељини је синоћ одигран дерби меч Првенства БиХ у кошарци. Трећепласирана екипа на табели, КК „Будућност Пролаб“ из Бијељине угостила је лидера првенства, непоражену екипу у досадашњем дијелу лиге, екипу ХКК „Широки“.
 
Коначни резултат једне неизвјесне и на моменте драматичне утакмице износио је 85:78 (26:23, 30:19, 13:19, 16:17).

 
Ово је била седма узастопна побједа момака које тренира Јосип Панџа. Најефикаснији у дресу Будућности синоћ је био Војин Илић са 27 убачених поена. Иза њега се нашао Бранислав Ђекић са 13 поена и 10 скокова. Искусни Миливоје Божовић је за 12 минута на терену убацио исто толико кошева док је Лука Јовановић одиграо још једну добру партију и уписао 10 поена и четири асистенције. Двојац на позицији плејмејкера је такође одиграо своју ролу. Ади Захирагић је убацио осам поена и уписао осам асистенција а Динко Пељто је пружио шест асистенција и уписао четири поена. Александар Пиргић је одиграо сјајну утакмицу и, са стопостотним процентом шута из игре уписао седам поена. Његош Сикираш је за 15 минута проведених на терену два пута шутирао и два пута погађао уписавши тако четири важна поена за своју екипу.

 
Најбољи појединац у гостујућој екипи био је Најт (Knight) са 26 поена, Иванов је уписао дабл-дабл са 14 поена и 11 скокова док су Литл (Little) и Краљевић убацили по 13.
- Посебно хвала публици на подршци! Сви смо уживали у сјајној кошарци! Честитке кошаркашима “Широког” на приказаној борби“, стоји у саопштењу на службеној фајсбук страници КК „Будућност Пролаб“.
 
Након 21. одиграног кола Првенства БиХ у кошарци, КК „Будућност Пролаб“ се учврстила на трећој позицији са 16 побједа и пет пораза. У посљедњем колу регуларног дијела такмичења гостују у Мркоњић Граду, екипи КК “Младост” које се налази на претпосљедњем мјесту на табели првенства са остварене четири побједе и 17 пораза.