Почиње плеј оф за кошаркаше :: Semberija INFO ::

 

Почиње плеј оф за кошаркаше


Утакмицама 22. кола завршен је регуларни дио сезоне у Првој лиги Републике Српске у кошарци за мушкарце.

-Укупно је одиграна 121 утакмица, а 11 је регистровано службеним резултатом након што је екипа КК „Соколац“ на полусезони одустала од такмичења. Све утакмице су праћене путем преноса уживо као и путем ливе статистике. Путем YоуТубе преноса лигу је гледало преко 200.000 гледалаца док је Ливестатс испраћен преко 1.700.000 пута. Лига је била занимљива, са много квалитетних и неизвјесних утакмица, а виђени су добри и атрактивни потези као и врхунски појединачни учинци који могу да радују све заљубљенике кошарке у Републици Српској“, стоји у саопштењу Кошаркашког савеза Републике Српске.

Према правилима по којима се одиграва 1. МЛРС, након регуларног дијела сезоне четири најбоље пласиране екипе улазе у плеј оф. Побједник плеј офа биће овосезонски шампион Републике Српске.

Након одиграна 22. кола у сезони 2022/23. прво мјесто је заузела екипа КК „Приједор Спартак“ (18 побједа и четири пораза), друго мјесто је заузела екипа КК „Рогатица“ (исти омјер, 18/4 уз лошији међусобни скор са Приједорчанима), трећи су момци из ОКК „Дрина Принцип“ (15 побједа и седам пораза) а четврти су кошаркаши КК „Радник БНБ“ из Бијељине (14 побједа и осам пораза).

У првом полуфиналу плеј офа састаће се КК „Приједор Спартак“ и КК „Радник БНБ“ док ће други пар чинити КК „Рогатица“ и ОКК „Дрина Принцип“. Игра се на двије побједе. Прве утакмице су на распореду у дане викенда пред нама, осмог и деветог априла, друге седам дана касније а евентуална трећа утакмица, мајсторица играла би се 18. и 19. априла.