Ђоковић победом у Аустралији почео нову сезону :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић победом у Аустралији почео нову сезону


Први тенисер Србије и тренуто пети на светској листи убедљиво је надиграо Француза Констана Лестјена са 2:0 (6:3, 6:2) у првом колу турнира у Аделејду.

После пораза са Канађанином Васеком Поспишилом у дубл конкуренцији у дуелу са Еквадорцем Гонсал Ескобаром и Томиславом Бркићем из БиХ са 2:1 у сетовима (4:6, 6:3, 10:5) наш најбоље тенисер се у индивидуалној конкуренцији победом вратио на терен.

Француски тенисер Констан Лестјен, који је тренутно 65. на листи светских тенисера, није успео да пружи равноправнији отпор српском тенисеру који је већ од старта пеузео иницијативу и готоо рутински водио меч до коначне победе.

Српски ас је уживао у игри и сјајној атмосфери коју су током нешто више од сат времена са трибина креирали српски навијачи са трибина. Сваки поен је пропраћен овацијама, а вијорење српских застава са трибина је испратило Новаков пласман у друго коло турнира у Аделејду.

Одличним сервисима и сигурном игром Новак Ђоковић је готово рутински изборио пласман у друго коло где ће се састати са Квентаном Алисом, који је на старту избацио домаћег тенисера Џордана Томпсона.


РТС