ДУНАВСКИ КУП СТИЖЕ У БИЈЕЉИНУ :: Semberija INFO ::

 

ДУНАВСКИ КУП СТИЖЕ У БИЈЕЉИНУ


Foto
Дунавски куп је најпознатија међународна бициклистичка трка ветерана и аматера која се већ 30 година вози у Србији. У овогодишњем календару Дунавског купа била је предвиђена једна трка у Тузли међутим, услијед одређених неријешених питања, трка предвиђена за шести август је одгођена. Новонасталу ситуацију су искористили људи из бијељинског бициклистичког клуба „БН цyцлинг теам“ и у наш град довели Дунавски куп 2022.

Трка ће се возити 14. августа на локалитету Индустријске зоне 2 (преко пута АТЦ-а). Планирано је да трка буде кружног карактера, дужине круга 2.040 метара. Жене ће возити 15 кругова (30,6 километара) а мушкарци 25 кругова (51 километар).



Право учешћа на овој бициклистичкој трци имаће сви заинтересовани у некој од сљедећих категорија: мастери/ветерани, аматери, кадети (МУ17 и МУ15), жене (WМ + WЕ + WЈ + WУ17) са УЦИ лиценцом за 2022. годину и потврдом о љекарском прегледу, уз плаћање котизације.



Овогодишња бициклистичка трка „Дунавски куп 2022“ одржава се у периоду од марта до октобра на више локација: Нови Сад, Рума, Оџаци, Шид, Маглић, Апатин, Бијељина, Бачинци, Беочин/Бешеново и Хоргош.

(Семберија инфо)