Успјех младог теквондоисте Његоша Пантића: Бијељинац шест пута заредом првак БиХ :: Semberija INFO ::

 

Успјех младог теквондоисте Његоша Пантића: Бијељинац шест пута заредом првак БиХ


Шеснаестогодишњи Његош Пантић из Бијељине, члан Текводно клуба ,,Јопа'', може да се похвали једним од ријетких успјеха у спортским круговима. Његош је првак Босне и Херцеговине у овом спорту, али чак шест пута заредом! Данас се његово име налази на првом мјесту листе Теквондо савеза БиХ, у категорији до 48 килограма.
 
Његош похађа први разред средње Економске школе, а теквондоом је почео да се бави 2013. године, заволивши овај спорт након првог тренинга.
 
,,У одлуци да почнем да тренирам теквондо прије шест година су ми помогле двије школске другарице које су тада тренирале и биле веома успјешне. Привукла ме је првенствено жеља према спорту, према пријатељима, такмичењу и путовањима. Заволио сам теквондо на првом тренингу, а убрзо сам отишао на прво такмичење и освојио злато'', рекао је Пантић за ,,Семберске новине''.
 
Он је за само шест година тренирања постао заслужни власник 50 медаља, а стручњаци га и у будућности виде као стандардног репрезентативца и освајача европских и свјетских одличја.
 
,,Прву медаљу освојио сам на Првенству Републике Српске у Дервенти. Услиједила су многа такмичења у другим градовима и земљама, а као најзначајније успјехе бих издвојио то да сам четири пута заредом првак Републике Српске, шест пута првак Босне и Херцеговине, а 2016. године освојио сам треће мјесто на Балканском првенству у Бугарској'', навео је Пантић.
 
На првенствима Босне и Херцеговине Његош Пантић је са лакоћом добијао противнике и стизао до финала, али једно првенство памти као најтеже, у којем су на крају ипак пресудили упорност и посвећеност.
 
,,Најтеже ми је било када сам отишао на прво Првенство Босне и Херцеговине. Имао сам четири борбе, али у другој сам задобио тешку повреду кољена. Међутим, наставио сам да се борим, савладао наредне противнике и стигао до злата. Иначе, за такве мечеве се припремамо и физички и психички, тренирамо два пута дневно, и ако сте посвећени успјех мора да дође'', истакао је Његош.


 
Тренер Текводно клуба ,,Јопа'' Свјетлан Вујадиновић каже да ни током своје каријере није запамтио да је неко шест пута заредом освајао првенство БиХ. Овакав Његошев успјех, како каже, требало би да подрже локална, републичка и државна власт.
 
,,Пантић је веома млад дошао у клуб и тада је имао 10 година. На првом тренингу је показао да од њега може нешто да буде и сада је дошао до црног појаса, први дан. Много путује, осваја медаље, и за ових шест година има педесетак медаља и пехара са турнира за најбоље борце'', нагласио је Вујадиновић.
 
У октобру ће у Шпанији бити одржано Европско првенство у теквондоу, а за одлазак такмичара биће потребно 1.500 марака по члану. Његош је изборио одлазак као државни првак, али Савез неће сносити трошкове одласка. За финансирање путовања и даље ће бити задужени клубови, родитељи, евентуални спонзори.
 
,,Његош је већ три године заредом у репрезентацији БиХ, ишао је и на Европско првенство у Мађарску. Ове године је као државни првак БиХ одмах ушао у репрезентацију за Европско првенство које ће бити одржано у октобру. На листи Теквондо савеза БиХ заузео је прво мјесто у категорији до 48 килограма'', рекао је Вујадиновић.
 
Његош Пантић каже да својим успјесима покушава да заинтересује другове и другарице за теквондо, али да су ријетки они који са њим пођу на неки од тренинга. Прижељкује и седму узастопну титулу првака БиХ, али и злато из Шпаније.
 
Семберске новине/СемберијаИНФО/А.Љубојевић