Нове сњежне падавине послијеподне и током ноћи :: Semberija INFO ::

 

Нове сњежне падавине послијеподне и током ноћи


БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ ће у првом дијелу дана бити облачно и суво вријеме, а послијеподне ће у нижим крајевима почети да пада киша и сусњежица, на планинама снијег.

Током пријеподнева је веома слаба киша и сусњежица могућа на сјеверу и сјеверозападу, а слабо провијавање снијега у вишим предјелима. На југу ће бити сунчано уз промјенљиву облачност, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Пријеподне облачно и претежно суво. Послије подне наоблачење са југоистока доноси слабе падавине на истоку, а затим и у централним крајевима. У нижим предјелима падаће киша и сусњежица, у планинама слаб снијег. Према вечери падавине ће се проширити на већину предјела и претежно ће падати снијег.

Максимална температура ваздуха од нула до четири, на југу до 10, у вишим предјелима од минус један.

Дуваће слаб сјеверни и сјевероисточни вјетар, у Херцеговини умјерена бура.

Јутрос преовладава облачно вријеме, локално са слабим снијегом или сусњежицом, а више падавина очекује се током ноћи на петак, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус седам, Ливно, Хан Пијесак минус пет, Мраковица, Калиновик минус четири, Кнежево, Чемерно, Иван Седло минус три, Дринић, Соколац минус два, Сребреница, Мркоњић Град, Невесиње минус један, Бихаћ, Бугојно, Дрвар, Градачац, Сарајево, Тузла, Гацко, Шипово нула, Бањалука, Рибник, Приједор, Зворник, Сански Мост, Широки Бријег, Зеница, Бијељина, Рудо, Добој, Фоча, Нови Град, Приједор један, Вишеград два, Билећа три, Столац пет, Требиње шест, Мостар седам и Неум осам степени.

Висина снијега јутрос на Бјелашници износи 129 центиметара, на Иван Седлу 43, на Чемерну 40, на Мраковици 36, у Калиновику 35, у Дринићу 28, у Кнежеву 18, на Хан Пијеску 16, у Невесињу 15, на Сокоцу 10, у Гацку девет, у Сарајеву и Мркоњић Граду осам, у Бихаћу, Рибнику и Шипову седам, у Ливну шест, у Санском Мосту и Бугојну пет, у Приједору и Фочи два, а у Новом Граду, Бањалуци и Сребреници један центиметар. 


Глас Српске