Ушао је у лифт у суботу и изашао у понедељак. :: Semberija INFO ::

 

Ушао је у лифт у суботу и изашао у понедељак.


Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Равиндран Наир, 59, из јужне индијске државе Керала, који је био заробљен у болничком лифту 42 сата без хране и воде, рекао је за ББЦ да се плаши да ће тамо умрети.

Човек је рекао да је требало да се састане са лекаром у суботу поподне и да је остао заглављен у лифту до понедељка ујутро. Тада га је пронашао дежурни оператер. Равиндран је тренутно у болници, где се лечи од дехидрације и болова у леђима.

Чланови његове породице прво су мислили да је на послу, али касније су контактирали полицију и кренули у очајничку потрагу за њим.

Након што су се о инциденту расписали локални медији, власти су биле приморане суспендовати три техничара. Министрица здравства извинила се Наиру, а покренута је и интерна истрага, пише ББЦ, а преноси  Јутарњи лист.
Пре неколико месеци, након што сам пао у купатилу и повредио леђа, почео сам редовно долазити у болницу. Обично се возим лифтом, који је намењен запосленима, али овај пут сам ушао у лифт за пацијенте и посетиоце. Хтео сам да одем на други угао, али одједном се зачуо тупи прасак и лифт се зауставио између спратова. Позвао сам број за хитне случајеве, али нико се није јавио на телефон. Покушао сам да контактирам своју жену, али није било могуће да позовем&qуот;, рекао је он.

Ухватила га је, каже он, паника и почео је лупати по вратима лифта како бих привукао нечију пажњу.

"Тад ми је телефон пао на под и престао радити. Викао сам и вриштао 'упомоћ', рукама покушавао раздвојити врата, али узалуд.

У лифту се већ било и смрачило, али срећом, барем сам имао ваздуха за дисање. Сати су пролазили, више нисам имао појма је ли дан или ноћ... Спавао сам у једном углу, а нужду сам морао обављати у другом. Нисам могао попити таблету за притисак јер нисам имао воде, а уста су ми била толико сува од викања упомоћ да нисам могао ни гутати", додаје овај несрећни Индијац.

Почео је да се пита да ли ће умрети у том лифту.

"Бринуо сам се за жену и дјецу, размишљао о својим покојним родитељима и прецима. Али онда сам се некако сабрао и рекао сам себи да морам пребродити ово застрашујуће искушење", испричао је Равиндран Наир.

Помоћ је коначно стигла у понедељак ујутро, око 6 сати ујутро по локалном времену, када је дежурни оператер отворио врата.

У међувремену, болница је ставила обавештење испред лифта о забрани употребе док се не поправи.


(Независне)