Производи без марже поново од августа у маркетима у Српској :: Semberija INFO ::

 

Производи без марже поново од августа у маркетима у Српској


- У маркетима у Српској од идућег мјесеца требало би да буде настављена кампања "Друштвено одговорни", захваљујући којој ће купци моћи пазарити одређени број производа на које су се трговци на добровољној основи одрекли марже.

Како је саопштено из ресорног министарства, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и његов помоћник за ресор трговине Душанка Тегелтија одржали су данас у Бањалуци састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске, Подручне привредне коморе Бањалука, трговаца и трговачких ланаца који послују у Српској.

Тема састанка, додаје се у саопштењу, био је наставак реализације кампање "Друштвено одговорни", која је покренута у јуну прошле године, а у склопу које су се трговци на добровољној основи одрекли марже на одређени број производа.

На састанку је, како се истиче, детаљно разговарано и о групама производа које ће бити обухваћене овом кампањом.

Ове групе производа, прецизирано је, укључују робу из различитих категорија као што су пољопривредни производи, прехрамбени производи, хемијски производи, те производи за личну хигијену.

"Предвиђено је да се кампања 'Друштвено одговорни' настави у августу ове године, када ће купци поново имати прилику да у маркетима пронађу артикле означене воблерима 'Друштвено одговорни'. Ова иницијатива представља вид континуиране сарадње Министарства трговине и туризма и привредне заједнице. Кампања 'Друштвено одговорни' је и даље отворена за све привредне субјекте који желе да узму учешће у њој", истакли су из Министарства трговине и туризма Српске, на чијем ће сајту бити доступне листе производа и привредних субјеката који учествују у кампањи.
 
(Независне)