ОТВОРЕНА 26. МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ИДЕЈА, ИНОВАЦИЈА И СТВАРАЛАШТВА "ИНОСТ МЛАДИХ 2024" :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА 26. МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ИДЕЈА, ИНОВАЦИЈА И СТВАРАЛАШТВА "ИНОСТ МЛАДИХ 2024"


Данас је свечано отворена 26. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2024" коју организују Савез иноватора Републике Српске и Удружење иноватора града Бања Лука, а под покровитељством Владе Републике Српске и Града Бања Лука. Ове године изложба је посвећена 170. годишњици рођења нашег и свјетског великана Михајла Идворског Пупина и 22. априлу – Дану Града Бања Луке.
 


У склопу манифестације, директору Градске развојне агенције Бања Лука, господину Невену Станићу, уручено је признање са златном плакетом за допринос реализацији Међународне изложбе идеја иноваторства и стваралаштва „ИНОСТ МЛАДИХ 2024“ и развоју иноваторства у Републици Српској. Признање и Златни грб му је додијелио предсједник Савеза иноватора Републике Српске, господин Милован Бајиц.
 
„Градска развојна агенција и Удружење иноватора града Бањалука као и Савез иноватора Републике Српске имају одличну сарадњу уназад неколико година, гдје Градска развојна агенција активно подржава активности Удружења иноватора. Једна од тих активности јесте заједничка организација Сајма иноватора и инвеститора  са циљем да се повежу иноватори који имају идеје и инвеститори који имају финансијска средства да уложе у те идеје и да пласирају производ на тржиште. Такође, у склопу те сарадње, направљена је и дигитална платформа иновација која ће бити представљена на „Иносту младих 2024“, изјавио је овом приликом господин Станић.