Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних потицаја за капиталне инвестиције у овој години у Републици Српској објављен је 28. марта и биће отворен до 17. априла. :: Semberija INFO ::

 

Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних потицаја за капиталне инвестиције у овој години у Републици Српској објављен је 28. марта и биће отворен до 17. априла.


Depositphotos
Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних потицаја за капиталне инвестиције у овој години у Републици Српској објављен је 28. марта и биће отворен  до 17. априла.

Документација за остваривање права на новчане подстицаје за капитална улагања обавезно мора гласити на име корисника средстава.

Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних потицаја за капиталне инвестиције у овој години у Републици Српској објављен је данас и бит ће отворен наредних 20 дана, односно до 17. априла. Право на остваривање потицаја, према правилнику, имају корисници који су извршили улагања од 1. јануара 2024. године, а за улагања у подизање нових воћних засада и винограда за садњу извршену у јесен претходне године, односно прољеће или љето текуће године (обрачунски период од 21. септембра 2023. до 21. септембра 2024. године).

За остваривање права на ову врсту подршке потребно је доставити документацију као доказ о инвестираним средствима и то:

Уговор о извођењу радова са привременом или окончаном ситуацијом са спецификацијом извршених радова и доказ о уплати путем трансакцијског рачуна (извод са назначеном сврхом уплате) за пословне субјекте и за физичка лица, или
 потписана и овјерена велепродајна фактура на којој је назначено име подносиоца захтјева, уз назначен ЈИБ и доказ о уплати путем трансакцијског рачуна (извод са назначеном сврхом уплате) за пословне субјекте и физичка лица, или
 малопродајни фискални рачун, уз потписану и овјерену фактуру која гласи на име подносиоца захтјева, тако да се фактура односи само на један фискални рачун, уз назначен ЈИБ за пословне субјекте и доказ о уплати у складу са обавезним пословањем путем жиро рачуна (извод или потврда о извршеном плаћању са назначеном сврхом уплате), а за физичка лица доказ о уплати на жиро рачун добављача (извод или потврда о извршеном плаћању са назначеном сврхом уплате) за све рачуне од 30.000 КМ и веће.
За набавке извршене у иностранству, уз доказе о инвестираним средствима из става 1. овог члана, корисник потицаја доставља и доказ о уплати на жиро рачун добављача (извод или СWИФТ), односно извођача, са пратећом царинском документацијом.
Као предмет обрачуна новчаних потицаја не узима се у обзир износ ПДВ-а као ни ставка на рачунима која није предмет потицаја.
Доказ о броју запослених лица за пословне субјекте је потврда Пореске управе о броју запослених лица, коју корисници достављају уз захтјев за резервацију средстава.
Сви рачуни и докази о уплати треба да се односе на обрачунски период, односно закључно са истеком рока за инвестицију и подношења захтјева за исплату средстава.

Више на agroklub.ba