Мајци дјечака који је починио масовно убиство у Рибникару заплијењен аутомобил :: Semberija INFO ::

 

Мајци дјечака који је починио масовно убиство у Рибникару заплијењен аутомобил


Foto: Tanjug/AP
Извршитељи су заплијенили аутомобил мајке дјечака Косте К. који је прошле године починио масовно убиство у Основној школи Владислав Рибникар на Врачару, потврдили су њени адвокати.

"То је поступак принудне наплате који је покренут пре неког времена и сада се реализује. У питању је наплата адвокатских трошкова колеге Божовића (Огњен) који заступа породице оштећених. Они су у парничном поступку поднели захтев за накнаду штете, па и неке привремене мере. Једино што је дошло сада на реализацију јесте његов трошковник адвокатски", потврдила је за Еуронеwс Србија Ирина Боровић, која заступа породицу дјечака у кривичном поступку.

Она је навела да су породици дјечака који је починио масовно убиство блокирани сви рачуни и да је запљена аутомобила била једини пут којим је то могло да се намире трошкови.

Адвокат Огњен Божовић за Тањуг је изјавио да је Виши суд у Београду опредијелио трошкове поступка привремене мјере и донио Рјешење о томе, а како Миљана Кецмановић није измирила те трошкове, извршитељи су заплијенили њен аутомобил у поступку наплате.

Парничном поступку по тужби 27 чланова породице убијених, претходио је поступак одређивање мјере ради обезбјеђења будућег новчаног потраживања, те је родитељима дјечака који је починио масовно убиство забрањено да отуђе и оптерете непокретности, међу којима је био и аутомобил.

Против родитеља дјечака води се пет парничних поступака по тужбама чланова породица убијених и рањених, а за накнаду нематеријалне штете. Такође против њих се води и кривични поступак који је одлуком суда затворен за јавност ради заштите малољетних жртава.

(Танјуг)