Златибор има "златну коку" због које цвета туризам, пола милиона људи дошло само због тога :: Semberija INFO ::

 

Златибор има "златну коку" због које цвета туризам, пола милиона људи дошло само због тога


Један од најразвијенијих туристичких центара ускоро ће туристе обрадовати и новим спортским теренима, на отвореном и затвореном простору, а оно што је сигурно јесте да ће најспосећенија српска планинска лепотица добити модеран затворени стадион капацитета за осам хиљада гледалаца који ће испуњавати услове да се у њему играју европске утакмице, рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

"Из године у годину Златибор бележи све већи број иностраних гостију и са богатом понудом коју тренутно има и на којој се тренутно ради, може да очекује милион посетилаца, односно десет милиона ноћења што је ехтра профит не само за општину Чајетина већ и за државу Србију", казао је за РИНУ, први човек општине Чајетина Милан Стаматовић.
Златибор је изузетно интересантан, са богатом и разноврсном понудом за сваког госта, капацитети се пуне и у последње две године слика се променила ,тако да ова планина богату туристичку понуду има у контуниутету и сезона траје 365 дана у години, додао је Стаматовић.

"Изградњом ауто пута Милош Велики, продужени викенди веома су атрактивни гостима из Чачка, а завршетком до Пожеге као стављање у функцију аеродрома Понике који је у непосредној близини планине и Ужица, достићићемо милионитог госта", истиче он.

Само Голд Гондолом у протекле две године превезло се пола милиона људи, а сваке године туристима се приреде нова изненађења попут Златиборског језера које је у време ванредног стања условљеног пандемојом ковида потпуно уређено.

Оно што је у плану јесу голф терени, њих 20 који ће се налазити на потезу међу станице , где ће уједно бити и локација будућег Златног града, каже Стаматовић. Први човек чајетинске општине уверен је да једино сталним улагањима и праћењем светских трендова туризам може имати перспективу.

Златна медаља која је припала Голд гондоли на Новосадском сајму само је потвррда да је ова туристичка атракција оправдала своје постојање.

"Купљено је још 18 кабина како би се смаиле гужве и скратило чекање туриста да се превезу Гондолом. На почетној станици биће изгражен простор где ће гости имати прилику да се одморе као и мини вртић где ће родитељи имати прилику да децу оставе на чување док су на скијању. Не стајемо са Гондолом већ планирамо други крак, од међустанице за врх Чиготе у дужини од четири ипо километара тако да се очекује да ће овај пројекат бити реализован за две године", рекао је Стаматовић.

Традиционални дочек Нове године на Краљевог тргу неће изостати, као ни концерти 1. и 2. Јануара 2023. године, а угоститељски објекти већ спремају изненађења јер су госте навикли да највеће звезде домаће естраде.

Златибор је планина за све госте, без обзира на дубину џепа ,свако на свој начин може осетити чари српске планинске лепотиве и уверити се због чега Златибор носи епитет најпосећеније српске дестинације.

(B92)