Полиција о драми у сарајевској школи: Два ученика избодена, трећи основац ухапшен :: Semberija INFO ::

 

Полиција о драми у сарајевској школи: Два ученика избодена, трећи основац ухапшен


Foto: Avaz
Два ученика деветог разреда Основне школе "Бехаудин Селмановић" задобила су повреде оштрим предметом, а малољетни извршилац, поменутог дјела, такође ученик деветог разреда је ухапшен у поподневним сатима, саопштено је из МУП-а КС.
 
"Данас око 13.15 сати, особље Основне школе 'Бехаудин Селмановић' обавијестило је ПУ Нови Град да је један ученик задобио повреду оштрим предметом, а коју му је у школском простору нанио његов вршњак, такође ученик", наводи се у саопштењу.
 
Повријеђеном ученику је, како се додаје, помоћ указана на КЦУС, гдје су му констатоване тешке повреде и гдје је задржан на даљњем лијечењу.
 
"Повреду оштрим предметом је задобио још један ученик ИX разреда и њему су констатоване лакше повреде", наводи се у саопштњу у којем се додаје да је увиђајем руководила тужитељка Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.
 
"У послијеподневним сатима, малољетни извршилац је лишен слободе због основа сумње да је починио кривична дјела Убиство у покушају и Лакша тјелесна повреда и над њим се врши криминалистичка обрада", прецизира се у саопштењу МУП-а КС.
 
Како су истакли у саопштењу, с обзиром на чињеницу да је ријеч о малољетницима, Управа полиције и КТКС више детаља неће саопштавати.
 
(Независне)