Тростуруко убиство у Тузли: Шта су показали прелиминарни налази обдукције :: Semberija INFO ::

 

Тростуруко убиство у Тузли: Шта су показали прелиминарни налази обдукције


Према прелиминарним налазима обдукције убијена Амела Чичкушић (34) имала је већи број повреда на врату, глави, лицу и на другим дијеловима тијела, нанесене и оштрим и тупим дијелом сјекире, што је изазвало њену смрт.

Истражиоци још склапају коцкице о свирепом убиству Амеле Чичкушић и њених двоје дјеце за које се сумња да их је усмртио супруг, односно отац Мујага који је потом извршио самоубиство.

Како је саопштено из Кантоналног тужилаштва ТК, сектор криминалистичке полиције МУП-а ТК и поступајући тужилац обављају детаљне и обимне истражне радње у вези са убиствима тридесетчетворогодишње жене и њено двоје дјеце у доби од девет и двије године, која су почињена на окрутан начин у породичном  стану у тузланском насељу Ступине.

"Према прелиминарним налазима обдукције, који су за сада усмено саопштени Тужилаштву, те се ускоро очекује  достављања писменог налаза и мишљења вјештака судске медицине, жена је имала већи број повреда на врату, глави, лицу и на другим дијеловима тијела, нанесене и оштрим и тупим  дијелом сјекире, што је изазвало њену смрт", наводе из Тужилаштва.

Истичу да у складу са одредбама Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку у ФБиХ Тужилаштво неће износити било какве детаље који се односе на усмрћену дјецу.

"Дакле, у току су бројне истражне радње и  прикупљени су сви релевантни трагови са мјеста злочинакоји ће бити предмет вјештачења.  Нарочито су значајни биолошко вјештачење и ДНК анализа,  које ће, након достављања свих релеватних доказних материјала од Тужилаштва,  радити Центар за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања Федералне управе полиције. Обзиром на карактер кривичних дјела, безобзирност при извршењу, више детаља о истражним радњама и прикупљеним доказима нисмо у могућности износити у јавност", истичу из Тужилаштва.

Иначе, овај гнусан злочин је дубоко потресао Тузлу, али и истражиоце који су тијела жене, дјевојчице старости двије и дјечака од девет година пронашли у понедјељак у стану док су истраживали случај самоубиства мушкарца који је у недјељу навече скочио са зграде.

(Независне)