ЗЛОЧИН НАД ПОЛИЦАЈЦЕМ У ЛОЗНИЦИ: ЗЛОЧИН ЗАХТЈЕВА И КАЗНУ И ПУНУ ИСТИНУ :: Semberija INFO ::

 

ЗЛОЧИН НАД ПОЛИЦАЈЦЕМ У ЛОЗНИЦИ: ЗЛОЧИН ЗАХТЈЕВА И КАЗНУ И ПУНУ ИСТИНУ


Генерални секретар Дечје амбасаде „Међаши“, адвокат и бивши руководилац и оперативац Савезног СУП- СФРЈ, каже да убиство младог полицајца, код Лознице, Николе Крсмановића и рањавање његовог колеге, Вјекослава Илића, захтјева свеобухватно истраживање свих околности и оптимиста је да ће то, врло брзо, да се догоди.
 
-И сам сам се укључио у истрагу, само са једним циљем, да се установи потпуна истина, која је насуша потреба -каже Томић. -С разлогом се може претпоставити ко зна колико би још и гдје пало глава, од Србије до БиХ, Словеније, Хрватске и све до Шпаније, да му на пут нису стали храбри полицајци.Велика је бол, али и обавеза према младом полицајцу, али и свима онима, у читавом региону и Србији,да се злочин расвјетли из свих углова.
 
Томић каже да је, по његовим сазнањима, из истраге, „савршено јасно, већ, ко је све било у ланцу трговине наркотицима али и мигрантима на тој међународној, давно утабаној рути“.
 
-Убјеђен сам да ће бити „пречешљани“ сви они који су у том тешком криминалу и то годинама који чине Албански криминалци и њихови сарадници других нација и вјера, али исте „крви“ кад је ријеч о брзој и лакој заради. -Мислим да је, већ, извјесно ко је у Бијељини био дио овог ланца и, вјерујем, да ће полиција и правосуђе да поступе по оној народној „ни по Бабу ни по стричевима, већ по правди Бога истинога“, без обзира ко они били, од полицијских днелатника па даље.
 
Томић, који је био на мјесту трагедије, каже да најискреније жали, „утолико прије што је, и сам, као и Никола Крсмановић завршио Полицијску школу у Каменици“ и што зна сву тежину полицијског посла“.
 
-И сад кад се доказао као врстан полицајац, Никола је изгубио главу од највећег могућег олоша и криминалца којима се не смије, нигдје и никад више, не само гледати кроз прсте, већ ни попуштати ни за јоту.У овом случају, ко год имао какву улогу.