Чубриловић: Ми у Републици Српској морамо рашчистити сами са собом :: Semberija INFO ::

 

Чубриловић: Ми у Републици Српској морамо рашчистити сами са собом


- Што смо ближи отпочињању преговора о чланству у Европској унији од нас ће све више тражити да не будемо оно што сада јесмо. Међутим , без обзира што је то тако и што ускоро неће бити знатно боље, као одговорни политички субјекти морамо дјеловати, морамо предузимати све што је у нашој моћи и надлежности с циљем да напетости превазилазимо или макар смањујемо за добробит грађана који су нас бирали и које представљамо, за добробит свих народа који живе у БиХ.

Рекао је ово у обраћању у Народној скупштини Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а.

"Нема сумње као Република Српка, али и Босна и Херцеговина, налазимо се пред великим изазовима и озбиљним искушењима. Стање је крајње тешко и то не само кад су тзв. класична безбједносна питања на дневном реду него и кад се сагледају општи политички процеси и односи у БиХ, Западном Балкану, Европи, па и шире, а када се томе дода озбиљна и неизвјесна економска ситуација у којој се налазимо онда је мозаик проблема комплетиран, а пријетња евидентна и тешка",  истакао је Чубриловић.

Како је навео, сваку жељу проналаска компромисног рјешења Бошњачки политичари тумаче као слабост Срба, а све док је тако неће бити стабилности и напретка.

"Сви ми политичари и политичке странке из Републике Српске морамо се свим силама и данас и у будућности залагати за очување и опстанак Републике Српске, јер само је она гарант опстанка нашег народа у оваквој Босни и Херцеговини", рекао је он.

Ми у Републици Српској морамо рашчистити сами са собом јесмо ли истински посвећени борби за изградњу развијене, демократске, просперитетне Републике Српске или су нам приоритети нешто друго", рекао је Чубриловић.

Предложио је да НСРС задужи Владу Српске да на основу свих доступних информација припреми цјеловити процјену стања безбједности са свим изазовима и приједлогом мјера за њихово отклањање.

(Независне)