ОД 1. ЈАНУАРА МОЋИ ЋЕ ДА ПУТУЈУ САМО ВАКЦИНИСАНИ? :: Semberija INFO ::

 

ОД 1. ЈАНУАРА МОЋИ ЋЕ ДА ПУТУЈУ САМО ВАКЦИНИСАНИ?


Све већи број земаља у свету отвара своје границе, али само за вакцинисане путнике. Милан Лаиновић из Јуте рекао је да ће од 1. јануара 2022. године све тестове заменити једино и искључиво вакцинација.

Без потпуне имунизације од првог јануара у многе државе Европске уније неће моћи да се путује, кажу из Националне асоцијације туристичких агенција Србија Yута.

Потпредседник Националне асоцијације туристичких агенција Србије Yута Милан Лаиновић је рекао за телевизију Курир да државе саме одређују ко и под којим условима тренутно може да уђе у земљу, те да не постоје универзална правила.

"Ни у ЕУ нису све државе заузеле исти став, у Мађарску, Аустрију, Хрватску, Словенију може да се иде са кинеским вакцинама, руским вакцинама, у Немачку и Италију не могу, у комбинацији да, али да су све три исте вакцине, не може", рекао је Лаиновић за Курир.

Нагласио је да у тим земљама људи не могу да посете продавнице, ресторан, тржне центре уколико немају потврду о потпуној имунизацији.

"Постоји код са вашим подацима и у случају да је неко у ресторану заражен, обавештавају вас да се и ви контролишете. Нигде не можете без потврде о вакцинацији или уз важећи ПЦР тест", истакао је он и додао да ће од 1. јануара 2022. године све тестове заменити једино и искључиво вакцинација.

"Чини се да ће и убудуће далеко лакше,једноставније и јефтиније путовати они који су вакцинисани,јер сви протоколи мање–више иду у том правцу", потврђује Сеничић за B92.net.
 
(b92)