Шаровић: Онај ко се буни против надгледања - тај вара :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Онај ко се буни против надгледања - тај вара


Српска демократска странка учествоваће на сједници НСРС заказаној у понедјељак, али ни у ком смислу не желимо учествовати у злопотреби питања виталног националног интереса“, истакао је данас Мирко Шаровић, предсједник СДС, након сједнице Предсједништва странке.
 
Шаровић је рекао да се причом о Меморандуму злоупотребљава витални национални интерес, јер се ради о меморандуму о техничкој помоћи која се пружа само на захтјев локалних власти.
 
Он је истакао да је организација, коју СНСД сада спомиње, присутна у БиХ од 1996. и да је најдужу сарадњу имала је управо са СНСД-ом.
 
„Онај ко се буни тај вара, онај ко жели да вара, не жели надгледање избора. Онај који користи јавне ресурсе за преваре највише жели да избјегне да се то спријечи“, казао је предсједник СДС.
 
Сматрам, наводи Шаровић, да је поштено смањити изборну превару на најмању могућу мјеру, додајући  да ће СНДС сигурно тражити и друге начине, као што су радили и до сада.
 
„Податак да је ове године  регистровано 100.000 више гласача за гласање у одсуству, што је дупло више регистрованих у односу на прошле изборе, буди сумњу на могуће злупотребе.  Има озбиљних индиција да се масовно раде злоупотребе и проневјере, посебно око регистрације у Србији“, истакао је Шаровић.
 
Он је нагласио да су Избори у Црној гори показали да је и оно што се чини немогуће ипак могуће.
 
„Грађани су се пробудили из малодушности. Црна Гора је показала да неке ствари није могуће избјећи“, казао је Шаровић.
 
Он је поручио и да садашња власти у Републици Српској има пуно разлога за бригу.
 
„Видјели сте блиједе изјаве актуелног режима након побједе, јер режими се јако добро разумију. Увјерен сам да они који су на власти стрепе и да ће се то видјети и на предстојећим изборима. Актуелни режим има пуно разлога да се плаши“, истакао је Шаровић.
                                                                         
СДС - Сектор за политику и медије