Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети Бијељини: Изградњом школских објеката до бољег живота :: Semberija INFO ::

 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети Бијељини: Изградњом школских објеката до бољег живота


У оквиру дводневне посјете Бијељини, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас су посјетили подручну школу Основне школе „Јован Дучић“ у Патковачи, коју похађа 530 ученика и у којој се тренутно гради нова фискултурна дворана и двије нове учионице.

Предсједница Цвијановић је том приликом изјавила да треба одати посебну захвалност Влади Србије, Влади Републике Српске и локалној заједници на издвојеним финансијским средствима за изградњу нове фискултурне сале.



„Ово је мјесна заједница у којој се биљежи раст становништва и повећање новорођене дјеце. Задовољство је посјетити школу у којој недостаје учионички простор и због тога смо сви спремни да помогнемо изградњу нових учионица и нове фискултурне сале. Ово је изазовно вријеме, те због тога захваљујем и родитељима наших ђака на доброј и коректној сарадњи са просвјетним радницима. Ученицима бих овом приликом пожељела срећан почетак школске године. Знам да ће ово бити изазовна година, велики тест и за просвјетаре и за ученике и њихове родитеље. Сигурна сам да је ово само једна од недаћа које ћемо успјешно пребродити и вратити се нашем уобичајеном животу и школи са пуно игре, граје, додира и свега онога што прати ђачки живот и наставни процес који се у школама одвија“, истакла је предсједница Цвијановић, истичући да се изградњом оваквих објеката побољшава живот становништва у оваквим насељима. Она је том приликом истакла и важност покренуте иницијативе да се у Патковачи изгради обданиште које ће бити од помоћи и дјеци и родитељима.



Градоначелник Бијељине Мићо Мићић подсјетио је да је Влада Србије за изградњу нове фискултурне сале и двије учионице издвојила нешто мање од 500.000 КМ, да је Влада РС издвојила око 283.000 КМ, док је остатак, од око 100.000 КМ издвојила локална заједница.

„Овај пројекат кошта око 980.000 КМ. Остало је да се још постави паркет, тако да ће за око мјесец дана фискултурна сала бити у употреби. За вањско уређење простора и опремање неопходно је издвојити још око 100.000 КМ. Сала ће се користити и за неке друге спортове, те за рекреацију људи. Ми смо почетак школске године у Семберији дочекали спремно. Извршена је дератизација и дезинфекција школских објеката. Припремили смо и по 3.000 маски за ученике основних и средњих школа“, изјавио је градоначелник Мићић, истакавши да је Градска управа издвојила додатних по 30 КМ по ученику за ђачки превоз, јер ће, умјесто двије, бити организоване четири смјене по школама.
 
Директор Основне школе „Јован Дучић“ Дејан Вуковић захвалио се том приликом инвеститорима и предсједници РС Жељки Цвијановић која је зажељела почетак нове школске године ђацима у Патковачи.
„Наша школа броји 1.200 ученика. У овој подручној школи имамо 530 ученика. И даље нам недостаје учионички простор, али ћемо и то ријешити у наредних мјесец дана“, каже директор Вуковић.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић
​Фото - Б.Милошевић