Шаровић: Ваљање РС у блату Косова луксуз у који нас Додик не треба уводити :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Ваљање РС у блату Косова луксуз у који нас Додик не треба уводити


САРАЈЕВО - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић казао је да "не треба на било који начин отварати питање положаја Републике Српске у контексту разговора о Косову".

Говорећи за N1 рекао је да је то "сулудо и потпуно непотребно".

"То је једна врста покушаја распакивања Дејтона у којем РС улази у једну потпуну неизвјесност. Не знам зашто је то потребно и не вјерујем да ће Вучић нешто тако прихватити", рекао је Шаровић коментаришући документ који је Милорад Додик упутио предсједнику Србије Александру Вучићу.

Истакао је како "РС у овом тренутку не треба било каква паралела с Косовом".

"Можда у неким ранијим годинама је то била отворена тема, сада апсолуто не. Дуго ће питање Косова да буде још на столу и неће се ријешити у неким скоријим разговорима у Вашингтону, тако да оваква врста ваљања РС у блату Косова које траје годинама је један велики луксуз у који Додик не треба да нас уводи", рекао је Шаровић.

Казао је како нико не зна садржај овог документа јер о њему није расправљала ни НС РС ни Влада РС или неки други орган.

"Не видим потребу да се то питање актуелизује преко предсједника Србије који има својих брига и да на сто увлачи РС. Сматрам да је Додик са својом позицијом члана Предсједништва БиХ, а посебно кад је био прије неколико мјесеци предсједавајући, могао директно да се обрати Генералној скупштини или Вијећу сигурности УН-а. То може и сада, не видим сврху било каквог посредовања. Очито да је посриједи убацивање на терен овог питања да се јавност забави око овог, пред локалним изборима смо. У недостатку рјешења за нека суштинска животна питања, која су тешка као никада до сада, Додик мисли да је добро да се убаци ова прича око Косова и политиком изазивања сталних тензија и непријатеља РС рачуна на тај начин да може заокупити пажњу јавности и прикаже се као неко ко брине о РС", закључио је Шаровић.

Подсјетимо, састанак Милорада Додика, Жељке Цвијановић, Радована Вишковића с Александром Вучићем и Аном Брнабић биће одржан сутра у Београду.

Независне новине