Обезбиједио учешће на Свјетском КЛИМА конгресу :: Semberija INFO ::

 

Обезбиједио учешће на Свјетском КЛИМА конгресу


На, по први пут, организованом Конгресу и студентском такмичењу под покровитељством Савеза машинских и електротехничких инжињера и техничара Србије, одржаном почетком децембра ове године, Бијељинац Данијел Тодоровић освојио је награду за најбољи рад и на тај начин обезбиједио учешће на Свјетском КЛИМА конгресу,  под покровитељством Европске федерације удружења за гријање, хлађење и вентилацију  који ће се одржати у Букурешту крајем маја наредне године.
“Након завршене гимназије у Бијељини, наставио сам студирање на новосадском Факултету техничких наука, гдје сам дипломирао у 2015. години, на Департману за енергетику и процесну технику, чиме сам стекао звање дипломираног инжињера машинства. Три године касније, у 2018. години, на истом факултету сам стекао звање мастер инжињера машинства. Током студија обављао сам праксу у фирми “Energy net” из Новог Сада, гдје сам добио понуду за посао, непосредно прије дипломирања”, каже Данијел Тодоровић, истичући да је на поменутом такмичењу у Београду сваки факултет могао је да пријави по два студента који су већ написали и пишу дипломске и мастер радове.
“Такмичари су били са Машинског факултета у Београду, Машинског факултета у Нишу, Факултета инжињерских наука у Крагујевцу, Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и Факултета техничких наука у Новом Саду. Побједник такмичења представља Србију на свјетском КЛИМА конгресу под покровитељством Рехва - Европске федерације удружења за гријање, хлађење и вентилацију, које се одржава у Букурешту од 26. до 29. маја  2019. године. Тема рада за такмичење је била ,,Припрема санитарне топле потрошне воде у хотелима, кориштењем топлоте сивих отпадних вода'', гдје је описан начин димензионисања система за припрему санитарне топле потрошне воде, који као извор енергије користи енергију сивих отпадних вода које се скупљају у купатилима хотелских соба и апартмана, шанка кафе - ресторана и атмосферских вода – кишнице.
​Ову тему сам припремио и написао  на основу мастер рада под темом ,,Упоредна анализа система за припрему санитарне топле потрошне воде у хотелима'', који сам одбранио у октобру 2018. године. Ментор рада је доц. др Младен Томић”, каже Данијел Тодоровић, истичући да у будућности намјерава да се бави истраживачким радом, јер му то омогућава и фирма која му је понудила посао након завршетка студија. 
 
Љ.Љ.