МУП РС ЗА СЕДАМ ДАНА САНКЦИОНИСАО 5.009 УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ :: Semberija INFO ::

 

МУП РС ЗА СЕДАМ ДАНА САНКЦИОНИСАО 5.009 УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ


Министарство унутрашњих послова Републике Српске санкционисало је током прошлонедјељне акције појачане контроле учесника у саобраћају 5.009 лица, при чему је изречено 2.714 прекршаја по основу акције, те 2.295 прекршаја по другим основама.

У току акције санкционисана су 84 бициклиста, 82 возача мотоцикла, 66 возача мопеда, 69 трактора и радних машина, као и 166 пјешака, саопштено је из МУП-а. Полицијски службеници обавили су 2.390 алко-тестирања, од којих је у 271 случају утврђено недозвољено присуство алкохола, пет возача је одбило је да се подвргне алко-тестирању, док је седам возача одбило да се подвргне тестирању на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова у организму.

Акција, која је проведена на нивоу Републике Српске, била је усмјерана на однос возач-пјешак, непрописно кретање бицикла, контролу кретања трактора, радних машина, мотоцикла и мопеда и контролу присуства алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова у организму. Из МУП-а подсјећају да проводе камапњу "Вози опрезно - путуј безбједно" с циљем да сви учесници у саобраћају одговорним понашањем допринесу повољнијем стању у области безбједности саобраћаја.

​МУП РС