ДОЗВОЉЕН УЛАЗАК ДРЖАВЉАНА ПЕТ ЗЕМАЉА, МЕЂУ КОЈИМА И СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОЗВОЉЕН УЛАЗАК ДРЖАВЉАНА ПЕТ ЗЕМАЉА, МЕЂУ КОЈИМА И СРБИЈЕ


У Црну Гору од поноћи је дозвољен улазак држављанима Србије, самопроглашеног Косова, Албаније, Сјеверне Македоније и САД, уз негативан резултат пи-си-ар или Елиса теста, не старији од 72 часа, одлучило је Национално координационо тијело за заразне болести.

Ово тијело је донијело одлуку да се омогући угоститељским објектима, који имају дозволу, рад до један час послије поноћи, саопштено је из Владе Црне Горе.

- У приједлогу Института за јавно здравље наводи се да је ублажавање мјера конципирано уважавајући тренутни ниво оболијевања од новог вируса корона у Црној Гори и земљама окружења, те након консултација са представницима туристичке привреде и удружења хотелијера и угоститеља - наведено је у саопштењу.

Резиденти САД-а, Србије, самопроглашеног Косова, Албаније, БиХ и Сјеверне Македоније, као и држављани Црне Горе који су боравили у наведеним земљама могу ући у Црну Гору уколико су тестови издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 часа у тренутку уласка у земљу.

У саопштењу је наведено да ће грађани наведених земаља моћи да уђу у Црну Гору уколико у посљедњих 15 дана прије уласка у земљу нису боравили у некој од земаља из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

Из Владе су нагласили да се обавеза посједовања теста не односи на дјецу до навршене пете године.

Национално координационо тијело је позвало црногорске грађане Црне Горе и странце који бораве у Црној Гори да се придржавају свих епидемиолошких мјера.

(СРНА)