СДС: ПИТАЊЕ ДЕФИНИЦИЈЕ СТВАРАЛАЦА РС ПОСМАТРАТИ У НАЈШИРЕМ МОГУЋЕМ СМИСЛУ :: Semberija INFO ::

 

СДС: ПИТАЊЕ ДЕФИНИЦИЈЕ СТВАРАЛАЦА РС ПОСМАТРАТИ У НАЈШИРЕМ МОГУЋЕМ СМИСЛУ


Српска демократска странка није разматрала нити ће подржати иницијативу у којој се питање дефиниције „стваралаца“ посматра уско и СДС сматра да се дефинисање појма „ствараоци Републике Српске“ посматра у најширем могућем смислу имајући у виду да ствараоци Републике Српске нису само посланици из првог сазива Скупштине већ и борци и друге категорије које су учестовале у стварању Републике Српске.
 
Српска демократска странка није се опредјељивала када је у питању начин рјешавања статусних питања Асоцијације ствараоца Републике Српске. СДС није потписао никакав споразум већ је подржао иницијативу да се ријеше статусна питања првог сазива Скупштине српског народа у БиХ и првих чланова Предсједништва и то оних људи чији статус није ријешен, регулисан или остварен.
 
СДС се није бавио питањем било каквих накнада, бенефита и обезбјеђивања потребних средстава и то није био предмет расправе политичких партија. Наш став и на састанку је био да питање валоризације није питање за политичке партије већ за Владу РС која треба да упути приједлог Народној скупштини на начин да се ово питање сагледа из свих углова, водећи рачуна о сваком детаљу и мјери која је потребна јер се ради о веома осјетљивом питању које је Народна скупштина РС већ два пута враћала на дораду.

(СДС РС)