МЛАДИ СДС: КОРОНА ПАРТИЈАНЕРИ И ПОНАВЉАЧИ НЕ МОГУ ПРЕДСТАВЉАТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СДС: КОРОНА ПАРТИЈАНЕРИ И ПОНАВЉАЧИ НЕ МОГУ ПРЕДСТАВЉАТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


Смјена чланова Савјета министра, који су учествовали и организовали корона журке, би била значајан корак ка враћању  повјерења грађана у институције, поручили су чланови Актива младих СДС на конференцији за новинаре одржаној у Бања Луци.
 
Зоран Векић, предсједник Младих СДС, је рекао да су крајње неодговорним понашањем Сташа Кошарац, министар спољне трговине и економских односа и Синиша Илић, замјеник министара цивилних послова, показали да не могу представљати Републику Српску.
 
Он је изразио очекивање да ће они на сутрашној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ бити смијењени.
 
„Сматрамо да министар, који је умјесто присуствовања обиљежавања масакра у Добровољачкој улици, тај дан иде на корона дернек у Сарајеву, не може представљати Републику Српску. Уколико ће нас такав човјек представљати у репрезентацији Републике Српске, како је воле звати представници актуелне власти, онда ми и не требамо имати такву репрезентацију“, поручио је Векић.
 
Сандра Јанковић, члан Aктив младих СДС Челинац,  каже да су Илић и Кошарац исмијавали грађане који су били одговорни и поштовали мјере Кризног штаба за борбу против вируса короне.
 
„Сматрамо да  њихова смјена била значајан корак ка враћању повјерења грађана у институције“, казала је Јановић.
 
Додала је да је корона журка коју је организовао Синиша Илић, услиједила након што је изостала, адекватна санкција министру Кошарцу.
 
Желимир Урић, члан Извршног одбора Младих СДС, је рекао да је нечувено да српску репрезентацију у Савету министара предводе корона партијанери и понављачи.
 
Каже да се начином избора чланова Савјета министара из Републике Српске и њиховим понашањем шаље лоша порука свим младим људима.
 
„Какав примјер дају младима када се на мјесто министра из Републике Српске поставља човјек који је понављао један разред средње школе и који је студирао 12 година. Да ли је избор Милоша Лучића на ову функцију у складу са изјавом предсједника СНСД-а Милорад Додика да није битно коју сте школу завршили, него да је битно какву страначку књижицу имате“, упитао је Урић.

(СДС РС)