Бањалука обиљежава славу града, обустава саобраћаја у центру :: Semberija INFO ::

 

Бањалука обиљежава славу града, обустава саобраћаја у центру


БАЊАЛУКА - Бањалука данас обиљежава крсну славу града Вазнесење Господње – Спасовдан.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, као и ранијих година, обиљежиће заједно  Град Бањалука и Српска православна црква-парохија Бањалучка.

У Саборном храму Христа Спаситеља у 9.00 часова почеће Света архијерејска литургија, након чега ће се обавити чин освећења славског жита и колача.

По завршетку славског обреда обавиће се Спасовданска литија око Саборног храма.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, ове године изостаће културно-умјетнички програм.

У периоду од 10.30 до 12.30 часова, биће обустављен саобраћај у Улици краља Петра И Карађорђевића, на дијелу од  Улице Марије Бурсаћ до Улице алеја Светог Саве, због прославе Спасовдана – крсне славе Града.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја, на линијама јавног превоза путника које саобраћају Улицом краља Петра И Карађорђевића, дио од Булевара цара Душана до Улице алеја Светог Саве, извршиће се преусмјеравање аутобуса у улице Булевар цара Душана, Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом.

За вријеме трајања обуставе, саобраћај ће регулисати и преусмјеравати припадници Министарства унутрашњих послова РС.

Честитке званичника РС поводом крсне славе града

Званичници Републике Српске упутили су руководству града и грађанима Бањелуке, честитке поводом крсне славе града Бањалука – Спасовдана.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић пожељела је у честитки да Бања Лука и у наредном периоду настави путем развоја и просперитета.

"Чврсто вјерујем да ћете, као и до сада, све расположиве ресурсе и активности усмјерити на стварање што квалитетнијег и садржајнијег живота у највећем граду Републике Српске, те конкретним дјелима и пројектима потврдити статус града, препознатљивог и у регионалним оквирима", наведено је, између осталог, у честитки предсједнице РС.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић навео је "да је поносан на чињеницу да је руководство града, заједно са инстутуцијама РС и грађнима, преданим и одговорним радом, успјело да одговори на све изазове које је са собом донијела појава новог вируса корона".

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић честитао је Спасовдан уз жељу да се настави рад на даљњем развоју града и градске инфраструктуре у интересу свих грађана.

Честитку поводом крсне славе града, упутио је и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач, уз жеље „да удруженим напорима градских и републичких институција допринесемо побољшању квалитета живота становника, што смо и у ранијем периоду чинили успјешно“.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић, честитајући крсну славу града, навео је да се Град Бањалука као административни, академски, економски, научни, културни и спорстки центар РС, успјешно развија и напредује, показује отвореност за нове идеје и иницијативе које у највећој мјери одржавају интересе грађана.

Независне новине