Одборници опозиције напустили сједницу Скупштине Бањалуке :: Semberija INFO ::

 

Одборници опозиције напустили сједницу Скупштине Бањалуке


БАЊАЛУКА - Одборници опозиције у Скупштини града Бањалука данас су напустили пету ванредну сједницу Скупштине града која је почела у Банском двору у Бањалуци.

Из опозиције су нагласили да не желе присуствовати сједници јер нису испуњени адекватни услови за одржавање сједнице Скупштине града.

Саша Лазић, одборник испред клуба опозиције и Савеза за промјене покрета, је рекао да су одлуку да напусте сједницу донијели јер нису испуњени услови за равноправно дискутовање.

"Нисмо добили простор за дискусију, добили смо да испред Клуба за промјене у оквиру дневног реда од 13 тачака подијељених у три сета тачака да на сваком сету имамо 10 минута за расправу", рекао је Лазић.

Додао је да није уреду што није пружена могућност да сваки одборник има могућност реплике.

"И убудуће нећемо присуствовати док год не буду омогућени услови за равноправан рад", казао је Лазић.

На данашњој ванредној сједници одборници ће расправљати о ребалансу градског буџета.

Јово Савановић, одборник из реда ПДП-а, је рекао да није у реду да се не омогући фер дискусија посебно када је на дневном реду ребаланс буџета.

"Ребаланс буџета од 150 милиона КМ није искориштен на прави начин, а позиција о томе неће ни расправљати већ ће само аминовати", рекао је Савановић.

Додао је да, према његовим ријечима, позиција ребаланс буџета припрема и вјероватно користи за изборе.

Мирна Савић-Бањац, одборница покрета "Бањалука зове", казала је да се сав новац, у кризним ситуацијама као што је ова у вези вируса корона, мора трошити према приоритетима, те да према њеним ријечима то сада није случај.

"Новац, 40 милиона КМ, који је издвојен за крупне инвестиције, јесте важан али можда нису неопходне. Доста људи у граду је остало без посла, многима су смањене плате, морамо да смислимо начин како да сачувамо радна мјеста", рекла је Савић-Бањчева.

Додала је да би се суфицит могао искористити да се направи једна врста фонда којим би град располагао а служио би у случају да град погоде елементарне непогоде или пандемије.

Независне новине