Игор Црнадак: Народ је показао велику одговорност :: Semberija INFO ::

 

Игор Црнадак: Народ је показао велику одговорност


Потпредсједник Партије демократског прогреса Игор Црнадак рекао је данас да се током протеклог периода, од увођења ванредне ситуације, затим ванредног стања, ПДП понашао изузетно одговорно: 
 
„Већ 20. марта смо Влади Републике Српске предложили сет мјера за очување и санацију штетних посљедица у привреди, које су дјелимично прихваћене. Солидарно смо прикупили новчана средства и донирали Клиници за инфективне болести УКЦ и породицама у социјалној потреби. Трудили смо се да критицизам сведемо на најнижи ниво, осим када сматрамо да је нешто изузетно погрешно и опасно, а чак су се високи функционери наше странке ставили на располагање институцијама Републике Српске да помогну својим капацитетима. Током читавог периода смо били и остаћемо проактивни“, каже Црнадак.
 
Он каже да су неке мјере биле претјеране:
 
„Опреза никада на одмет, али током претходна два мјесеца народ је показао велику количину одговорности. Власти је било најлакше да све позатвара, уведе полицијске часове, али прави тест је тек сада очекује, а то ће бити повратак у редовно стање и санирање посљедица неактивности привреде“, додао је Црнадак.
 
Црнадак каже да су тек сада у пуном смислу видљиве неке раније погрешне политике:
 
„Уништавање Робних резерви је за већину била тек једна тема о којој опозиција прича, али када дођемо у ситуације попут ове тек се увиди њихов значај. Сада кад треба помоћи привреди, када се посебно осјети нестанак стотина милиона, па и милијарди КМ из буџета Српске, можемо поновити да се ова власт недомаћински односи према републици и народу. Добар домаћин не расипа, не отима, него скупља за овакве дане“, закључује Црнадак.
 
Бањалука, 11.05.2020. године
Информативна служба Партије демократског прогреса