СРПСКА: ВИРУС КОРОНА ПОТВРЂЕН КОД ЈОШ 25 ОСОБА :: Semberija INFO ::

 

СРПСКА: ВИРУС КОРОНА ПОТВРЂЕН КОД ЈОШ 25 ОСОБА


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 507 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још 25 особа у Републици Српској.
 
Тринаест особа је мушког пола, а дванаест особа је женског пола. Осам мушкараца је старије животне доби, а пет средње. Шест жена су старије животне доби, пет средње а једна млађе животне доби. 
 
Према мјесту пребивалишта девет особа је из Бањалуке, три из Гацка, по двије особе су из Котор Вароши, Брода, Српца и Теслића, а по једна особа је из Челинца, Бијељине, Добоја, Модриче и Приједора. 
 
Код 14 особа је утврђено да се ради о блиском контакту са лицима код којих је раније потврђено присуство новог вируса корона, док код осталих није наведена јасна епидемиолошка веза са позитивним случајем. Укупно шест особа је хоспитализовано у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.