САД проводе 150 хиљада тестирања на вирус корона дневно :: Semberija INFO ::

 

САД проводе 150 хиљада тестирања на вирус корона дневно


ВАШИНГТОН - Потпредсједник Мајк Пенсе каже да се у Сједињеним Државама дневно обавља 150 хиљада тестова на вирус корона, али је сугерисао да су гувернери држава, а не савезна влада, криви што та бројка није већа.

Пенс је изјавио за НБЦ-ову емисију "Meet the Press" да би "ако државе широм земље активирају све лабораторије које су на располагању у њиховим државама, то могли више него удвостручити преко ноћи".

Рекао је да САД имају "довољан број тестова" да државе почну поновно отварати своје економије у склопу смјерница које је Бијела кућа објавила ове седмице.

Гувернери обје стране рекли су да, иако имају више лабораторија које би могле повећати тестирање у многим подручјима, то често нису у могућности због одгађања за које је одговорна савезна влада.

Пенс је такође упитан о објави на Твитеру предсједника Доналда Трампа да би демократски гувернери у Минесоти, Мичигену и Вирџинији требали "ослободити" своје државе иако тамошњи дужносници слиједе многе смјернице Трампове администрације по питању успоравању ширења вируса корона.

Пенс је одговорио рекавши да "предсједник жели поново отворити америчку економију чим прије то буде могао урадити на сигуран и одговоран начин."

​Независне новине