Григорије: Свијет је једном болешћу постао опет једно :: Semberija INFO ::

 

Григорије: Свијет је једном болешћу постао опет једно


Епископ диселдорфски и цијеле Њемачке, Владика Григорије, зажелио је свим православним вјерницима срећан Васкрс уз ријечи “Христос воскресе и радост донесе.”

 

“Желимо да вас поздравимо у име нашег народа кога има много у Њемачкој, који свим срцем прати све што се догађа у нашој земљи. Који жели да се тамо све добро заврши, да буде што мање болесних и жалосних”, рекао је Григорије.

У овом тренутку свијет се више не дијели на богате и сиромашне земље, на оне развијене и неразвијене, поручио је владика и додао:

“Свијет је једном болешћу постао опет једно, али је најважније да свијет извуче поуку једну мисао “да смо ми сви једно и да смо увијек заједно”.  Да никада не можемо да се одвојимо, ова нас болест томе подучава”.

“Желимо да кажемо да народ овдје скупља помоћ и да жели да помогне наше болнице којима је то најпотребније. Желимо да кажемо да сваки човјек овдје мисли на вас и да вам жели добро.”

“Овога Васкрса људи не могу да иду у храмове, не могу да приносе достојанствену жртву. Али наши свештеници у свим храмовима приносе жртву бескрвну, жртву коју нам је оставио Христос да буде спомен на његово страдање и васкрсење. Говорећи за све и за свја.”

Дојчевеле / Срна / Глас Српске