ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У СРПСКОЈ ПРЕКРШЕН 48 ПУТА: Требао бити у изолацији, а два пута прешао границу :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У СРПСКОЈ ПРЕКРШЕН 48 ПУТА: Требао бити у изолацији, а два пута прешао границу


Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање особа са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20 до 5 часова, у протекла 24 часа санкционисано је 48 грађана у Републици Српској.

Истовремено, у протекла 24 часа евидентирана су два кривична дјела против здравља људи.

– Око 20,45 часова, због основа сумње да се крше мјере Штаба за ванредне ситуације, у Бањалуци извршила контролу аутомобила „шерволет“ у којем су се налазили М.Б. из Теслића и Т.Р. из Угљевика, којом приликом су утврдили да не поштују наложене мјере надлежног инспекцијског органа о карантину и самоизолацији, те да не бораве на адресама које су наведене у Рјешењу о изолацији, издато на граничном прелазу Изачић од стране Федералне управе за инспекцијске послове, након чега су ухапшени. Обавјештен је тужилац ОЈТ Бањалука, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије – појаснила је портпарол МУП Републике Српске Мирна Миљановић.

Она је додала да је други случај забиљежен у Требињу.

– Поступајући по оперативним сазнањима да је Х.С. из Требиња, прекршио мјеру самоизолације, односно да је исти кретао по граду Требињу и боравио у просторијама „Уникредит Банке“ у Требињу, приступили су провјерама, гдје је утврђено да је исти боравио у просторијама горе наведене банке и кретао се по граду. Такође је утврђено да је исти прелазио државну границу између БиХ и Хрватске дана 17. и 18. марта, иако му је дана 16.03.2020. године издато Рјешење Федералне управе за инспекцијске послове, којим се исти ставља под здраствени надзор и којим му се забрањује кретање, односно напуштање мјеста боравка у трајању од 14 дана Обавијештен тужилац ОЈТ Требиње. Полицијски службеници су привели ово лице у службене просторије ПУ Требиње гдје је саслушан у својству осумњиченог за дривичном дјелу Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије – рекла је Миљановићева.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона  болести на територији Републике Српске.

Српска Инфо / Угљевик инфо