ФОНД ПИО РС: ЗАХТЈЕВЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА СЛАТИ ПОШТОМ :: Semberija INFO ::

 

ФОНД ПИО РС: ЗАХТЈЕВЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА СЛАТИ ПОШТОМ


Захтјеви за остваривање права на пензију подносе се искључиво ковертирано, путем поште, или слањем на електронску адресу Фонда, како би се и на тај начин максимално смањила могућност ширења корона вируса међу корисницима услуга Фонда ПиО РС и свих грађана Републике Српске, потврђено нам је из Фонда ПиО Републике Српске.

Тихомир Јоксимовић, шеф кабинета директора Фонда ПИО РС, каже да је у овом тренутку изузетно важно спријечити ширење опасног вируса и свести међусобне контакте на најмању могућу мјеру, уз прописане  услове понашања грађана.

„ Све захтјеве ћемо рјешавати промптно, дакле, тако што ћемо  максимално испоштовати законске рокове за израду рјешења о пензионисању. Нема никакве потребе да грађани долазе у шалтер – сале Фонда ПиО, када своје захтјеве могу ковертирати и послати поштом или нам упутити електронским путем на мејл адресу: [email protected]. Важно је напоменути и то да грађани у својим захтјевима треба да наведу бројеве својих телефона и адресе, како бисмо их могли правовремено контактирати“, каже Јоксимовић.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)