Орканска бура похарала Мостар :: Semberija INFO ::

 

Орканска бура похарала Мостар


МОСТАР - Орканска бура у Мостару, која је према подацима AccuWeather дувала брзином од 117 км на час, начинила је у сриједу већу материјалну штету у овом граду.

Дрвеће је падало на паркирана возила, а у неколико мостарских улица због десетина палих стабала и грана било је отежано саобраћање. Са неких објеката падали су димњаци, летјели црепови и фасаде.

Око 23.20 у сриједу нестало је струје у Мостару, напајање су имале само болнице, полиција и друге хитне службе. Након пет минута поново је успостављено снабдијевање електричном енергијом. У приградском насељу Бишћу Пољу вјетар је преврнуо двије приколице тегљача.

Вјетар је однио и кровну конструкцију на стадиону Фудбалског клуба у Посушју.

Због снијега и снажног вјетра који ствара наносе затворена је саобраћајница између Томиславграда и Раме, а готово је немогуће саобраћати преко Купреса, познатог зимовалишта.

Како су саопштили из Ауто-мото савеза (СМ) у БиХ са сједиштем у Мостару, снијег који од синоћ пада заједно са снажним ударима вјетра ствара готово немогуће услове за вожњу. Вјетар врло брзо ствара наносе на цести, због чега је видљивост сведена на минимум.

​ФЕНА / Независне новине