Бореновић разговарао са Сатлером: Одлазак становништва, стање у правосуђу и лоша економска ситуација јесу суштински проблеми ове земље :: Semberija INFO ::

 

Бореновић разговарао са Сатлером: Одлазак становништва, стање у правосуђу и лоша економска ситуација јесу суштински проблеми ове земље


Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се данас у Бањалуци са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером.

Бореновић је истакао да је трајно опредјељење ПДП-а посвећеност европском путу:

„Ту прије свега мислим на изградњу ефикасних институција које се темеље на европским вриједностима“, рекао је Бореновић.

Он је Сатлеру пренио став ПДП-а да економске реформи нису и не могу бити повећање ПДВ-а, ново и прекомјерно запошљавање у јавном сектору и повећање буџета заједничких институција, како је то најавио нови предсједавајући Савјета мнинистара БиХ.

„Осим тога, током разговора сам нагласио да је владавина права у БиХ угрожена, да је изборни процес урушен, а да нова коалиција најављеним именовањима настоји потпуно да зароби институције и стави их под контролу страначких лидера“, истакао је Бореновић.

Он је додао и да је стање у правосуђу највећи проблем у земљи, а затим лоша економска ситуација, Изборни закон који омогућава манипулације, пристрасни јавни медији, несигурност грађана у институције, те масовни одласци. Бореновић је поздравио намјеру ЕУ за активним ангажманом у подршци при рјешавању наведених проблема.

pdp.rs.ba