БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ ДОДИК: ЖЕЛИМ ДА У БИХ ТРАЈНО ВЛАДА МИР :: Semberija INFO ::

 

БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ ДОДИК: ЖЕЛИМ ДА У БИХ ТРАЈНО ВЛАДА МИР


Foto: RTRS
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да жели да у БиХ трајно влада мир, те да не постоји ниједан разлог који би довео до поновних сукоба у земљи и до поновног бројања жртава.

– У БиХ смо прошли тешко историјско и турбулентно вријеме – вријеме у којем смо живјели у миру, а било је периода сукоба и страдања. Увијек смо учени, у читавом региону, да морамо након сукоба, ма колико били тешки, наставити да живимо заједно – рекао је Додик на божићном пријему који је организовао у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, народи у БиХ морају да живе једни поред других, уважавајући се, јер онолико колико су се народи уважавали, толики су били периоди мира.

Додик је рекао да би најрадије да сви у БиХ броје успјехе, пројекте, оно што је добро међу народима у БиХ, те да се све те позитивне ствари истичу и да се сви у БиХ веселе сваком напретку у земљи, као и сваком новом дјетету које дође на свијет.

– Желим да се веселимо успјесима и других и другачијих и да сви заједно имамо гаранцију за стабилан и удобан живот – истакао је Додик.

Према његовим ријечима, политика Републике Српске јесте политика уважавања, она политика која мора да да резултате јер се базира на постулатима уважавања.

– То је она политика која разумије реалност и она која не игнорише чињеницу, али и која поштује уставни поредак, међународно право и која поштује и размишља о интересима других на овим просторима – нагласио је Додик.

(Срна)