СТАНИЋ: ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ НА КОРИШТЕЊЕ ДАТИ СИТНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА :: Semberija INFO ::

 

СТАНИЋ: ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ НА КОРИШТЕЊЕ ДАТИ СИТНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА


Најбољи начин да се становништво у Републици Српској задржи на селу је да се државно пољопривредно земљиште, умјесто тајкунима блиским власти, на кориштење додијели ситним произвођачима, изјавио је данас Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске  .
 
Он је током скупштинског засједања истакао да су ситни пољопривредни произвођачи, као најчеститији дио овог друштва, потпуно запостављени од стране власти. 
 
„Имамо породице у којима се десет чланова бави пољопривредом, а да не могу изнајмити државно земљиште на кориштење. Њима је остављено само да посматрају како разни преваранти, који немају ни једно грло стоке, мешетаре том земљом“, казао је Станић.
 
Да ствари буду још горе, додаје Станић, имамо случајеве гдје је појединцима блиским власти омогућено да без плаћања икакве накнаде користе најплодније државно пољопривредно земљиште.
 
„Ко узима паре од концесионе накнаде за хиљаде хектара државног земљишта у Градишци које се обрађује, а да Република Српска од тога не добија ни једну марку“, упитао је Станић.

sdsrs.com