ПДП: СНСД центар свог дјеловања ставља у Сарајево :: Semberija INFO ::

 

ПДП: СНСД центар свог дјеловања ставља у Сарајево


Одлука предсједника СНСД-а да за министрa транспорта и комуникација у новом сазиву Савјета министара БиХ кандидује Војина Митровића директан је показатељ минотаурске политичке трансформације СНСД-а. Такође, ова одлука је потврдила оно на шта ПДП континуирано показује, а то је да је лидер СНСД-а отпочео не толико видљив, али изузетно груб сукоб са Бањом Луком као мјестом одлучивања у Републици Српској.
 
Војин Митровић је прије свега неколико дана поднио кривичну пријаву против потпредсједника СНСД-а, предсједника Градског одбора СНСД Бања Лука и градоначелника Бање Луке Игора Радојичића због наводне злоупотребе службеног положаја. Одлуком да Митровића кандидује за министра у Сарајеву, предсједник СНСД-а је дао политички легитимитет Митровићевој кривичној пријави. Зато јавно питамо СНСД: да ли Радојичића сматрају криминалцем или Митровића сматрају лажовом који лажно пријављује своје партијске колеге? Ако Радојичића држе за криминалца, због чега су га бирали за потпредсједника партије? Ако, пак, Митровића третирају као лажова, због чега су прихватили одлуку да он буде министар у Сарајеву?
 
Такође, јавно питамо Игора Радојичића да ли се на сједници Извршног комитета СНСД-а супроставио одлуци да Војин Митровић буде министар у Сарајеву? Да ли је показао коначно кичму и сачувао дигнитет Бање Луке на чијем је челу?
 
Подсјећамо јавност да је лидер СНСД-а у протеклим данима ради фотеља у Сарајеву одлучио да подигне стопу ПДВ-а упркос тешком стандарду грађана Републике Српске, да је заобишао Народну скупштину Републике Српске и омогућио пуну сарадњу БиХ и НАТО савеза, као и да је Зоран Тегелтија у свом експозеу навео да ће Савјет министара радити послове који су у директној уставној надлежности Републике Српске.
 
На тај начин, као и посљедњом јавном шамарчином градоначелнику Бање Луке, сасвим је јасно да СНСД центар свог дјеловања ставља у Сарајево. СНСД то ради јер је његов лидер лоциран у Сарајеву. СНСД то ради јер није спреман да дјелује институционално. То је кључна разлика између СНСД и ПДП, јер ПДП инсистира да се одлуке доносе у институцијама, а не у кабинетима било којег појединца. Такође, душа политичког бића ПДП-а лежи у настојању да се најважније политичке одлуке доносе у Бањој Луци, односно да Бања Лука буде истински политички и економски лидер не само у Републици Српској, него и у БиХ и регији.
 
Информативна служба ПДП-а